• Polski
  • English

Pomieszczenie jakie zaprojektowaliśmy w dużej górskiej willi jest już na ukończeniu i niedługo będziemy mogli wykonać we wnętrz sesję zdjęciową. Na razie ograniczamy się do pokazania wizualizacji. Sala ze względu na formę dachu oraz konstrukcje budynku ma bardzo ciekawą formę. Ze względu na pochyłość ścian i planowany przez nas bardzo duży ekran kinowy okazało się że jedynym fragmentem ściany spełniającym kryteria montażu jest ściana w której tkwią na środku drzwi wejściowe. Dodatkowo odległość od opisywanej ściany do foteli kinowych wydawała się mimo wielkiego ekranu zbyt duża. Aby zaradzić obu problemom zdecydowaliśmy się na nowe rozwiązanie w formie wolnostojącego regału przysłaniającego wejście z wbudowanym ekranem, kompletnym systemem audio, video oraz ustrojami akustycznymi. Na tyle ekranu znalazło się również dużo miejsca na płyty CD i DVD. Po wejściu do pomieszczenia widzimy przed sobą regał z płytami który możemy ominąć z obu stron. We wnętrzu znalazło się także miejsce do tańczenia lub postawienia większego stołu, Duzy aneks kuchenny w formie litery „u” kącik dla małych dzieci oraz duży stół bilardowy. Dodatkowo duża kanapa umieszczona na środku pomieszczenia może jest rozkładana i może zamienić się w duże łóżko. Okna do pomieszczenia ukrywają się pod ruchomymi panelami akustycznymi. Projektor także został schowany w obniżonym suficie nad kanapą. Przed kanapą znajduje się ukryty w podłodze zestaw gniazd do podpięcia laptopa czy padów do gry.